KOLAY CEVİZLİ TATLI

Çok  severek sık sık yaptığım basit,tereyağsız,margarinsiz bu tatlı bayram için alternatif olabilir…



                                  MALZEMELER
-          2 su bardağı sıvıyağ
-          1 su bardağı süt
-          1 su bardağı irmik
-          1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-          1 paket kabartma tozu
-          1 paket vanilya
-          Aldığı kadar un
-                                  ŞERBETİ İÇİN
-          4 su bardağı şeker
-          4 su bardağı su
-          1-2 damla limon suyu
                        YAPILIŞI
-          Şeker ve suyu tencereye koyun şeker eriyene kadar karıştırın.
-          Kaynamaya başlayınca ağzını kapatıp 15 dk kaynatın.
-          İndirmeye yakın limonunu ekleyin.Kenara alın soğusun.
-          Annemden öğrendiğim püf noktası hamur sıcak şerbet soğuk olursa daha başarılı olunurmuş J
-          Ceviz ve un hariç diğer malzemeleri karıştırın.
-          Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
-          En son dövülmüş cevizi katıp tekrar yoğurun
-          Şekil verip tepsiye dizin
-          180-200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
-          Önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlınıza gezdirin
                                                   AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)