ANALI KIZLI (MALATYA YÖRESİ)


                  ANALI KIZLI ÇORBASI (MALATYA YÖRESİ)



                        MALZEMELER


     DIŞ HARCI İÇİN     
-          2 su bardağı köftelik bulgur
-          150-200 gr kadar yağsız kıyma ya da yağsız kuşbaşı et      
-          1 kaşık irmik
-          1 orta boy kuru soğan
-          1 çay kaşığı karabiber
-          1 tatlı kaşığı reyhan
-          1 çay kaşığı kimyon
-          1 tatlı kaşığı biber salçası
-          1 tatlı kaşığı domates salçası
-          Tuz
-           İlk etapta yarım çay bardağı su
-          1 yumurta
                                     İÇİ İÇİN
-           300 gr kıyma
-           2 orta boy soğan
-           Karabiber ,kimyon,toz kırmızı biber
-           Maydanoz
             YAPILIŞI
-           İç harcı için önce soğanları tereyağında kavurun kıymayı ekleyin.
-           Kıyma suyunu salıp çekince baharatları ve tuzunu ekleyin soğumaya bırakın.
-           Dış harç için bütün malzemeleri robota koyun ve yarım çay bardağı suyu ekleyin.
-           Robotu çalıştırın .Sık sık  robotu açın kaşıkla karıştırın.
-           Bir çay bardağı daha su ekleyin tekrar çalıştırın.
-           Harç macun gibi olunca yoğurma kabına alın ve elinizi ıslatarak iyice yoğurun.
-           İlk etapta cıvık olabilir ama zamanla katılaşacaktır.
-           Gerekirse su ilavesiyle dış harcı iyice yoğurun .
-           İlk olarak robottan geçirdiğimiz için çok uzun süre yoğurmaya gerek yok.
-           Harcın 3/2 si kadarını kızları için ayırın
-           Kalan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve oyun .
-           Soğuyan kıymalı harçtan koyun ve dikkatlice kapatın.
-           Bütün köfteleri hazırlayınca kızlarına geçin minik minik köfteler hazırlayın.

-          

-           Analar ve kızlar hazırdır J
-           Sosu için 1 kaşık tereyağında 1 kaşık salçayı kavurun .
-           Üzerine 1 lt kadar sıcak su ekleyin.
-           Kaynayınca anaları kaynayan suya atın ve 5 dk kaynatın
-           Sonra kızları ekleyin 5 dk kadar hepsini kaynatın yemeğimiz hazırdır
-            
-           YAPANLARA AFİYET ŞİFA OLSUN…


(KAYSERİLİ OLARAK ÇOK SEVDİĞİM MALATYA YEMEKLERİNE DE BİSMİLLAH DEMİŞ OLDUM.EKSİĞİ YA DA YANLIŞ KISMI VARSA MALATYALILARDAN YORUM BEKLİYORUM J )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)