CEPLİ POĞAÇA

-            

-                           SAHUR İÇİN MİS GİBİ CEPLİ PUAÇAYA NE DERSİNİZ ?
-                                       

-                                       MALZEMELER
-           2 su bardağı ılık süt
-           1 çay bardağı sıvıyağ
-          1 tatlı kaşığı tuz
-           2 tatlı kaşığı şeker
-           Yarım paket yaşmaya (42 gr ın yarısı)
-           Domates,peynir
-           1 yemek kaşığı tereyağ
-                                      YAPILIŞI
-           Karıştırma kabına sütü ,mayayı,şekeri,tuzu koyun
-           Maya eriyene kadar karıştırın
-           Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin
-           Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar kontrollü un ekleyin
-           Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın
-           Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp kenara dinlenmeye bırakın
-           Yağı eritin.
-           Bezeleri kahve fincanı tabağı kadar açın ve tereyağ sürün.
-           Sonra 2 ye katlayın yine 2 ye katlayın
-           Üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye dizin.
-           Tepsi mayası için 10-15 dk bekletin tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatınki kurumasın yada streç filmde gerebilirsiniz.
-           200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
-           Pişen poğaçanın katlarına domates, peynir dilerseniz salam dilimleri yerleştirin



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)