AŞURE


BU DA BENİM AŞURE TARİFİM...

MALZEMELER
2 Su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı nohut 
2 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
10-15 tane kuru kayısı
10 tane kuru incir
1 avuç kadar kuş üzümü
1 yemek kaşığı pirinç
1tane ekşi elma
1 portakalın suyu
7-8 su bardağı toz şeker( arzuya göre değişir)
SÜSLEMEK İÇİN;
Nar,ceviz,tarçın,fındık,fıstık...
YAPILIŞI
Buğday,nohut ve fasulyeyi 1 gece önceden ıslatın.
Ertesi gün fasulyeyi ve nohutu ayrı ayrı düdüklü tencerede iyice pişirin.
Buğdayı ben tencerede pişiriyorum.1gece önceden ıslattığım için hemen pişiyor.
Bakliyatlar pişerken bir taraftan kayısı ,incirve üzümleri ılık suyla ıslatın.Yarım saat kadar ıslanan kayısı ve inciri dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
Pişen bakliyatları sularını süzün ve büyükçe bir tencereye alın.Pirinci ekleyin.Üzerine 2 lt kadar sıcak su ekleyin kaynamaya bırakın.Kaynayınca kayısı,incir  ve üzümleri ekleyin iyice kaynasın 10 dk kadar.Elmayı da küçük küçük doğrayıp ekleyin .Portakalın suyunu sıkın ve ekleyin.
En son şekerini ilave edin ve kaynamaya bırakın .Suyunu kontrol edin.Eğer az geldiyse sıcak su ilavesi yapın .Kaynadıkça koyulaşacaktır.Suyun ölçüsü ne olmalı?Ne kadar koyalım? diyen olursa üzerini 2 parmak geçecek kadar olsun diyebiliriz.Bu şekilde 5 dk kadar kaynasın .
PİŞEN AŞUREYİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ....
AFİYETLER OLSUN.....




























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)