PORTAKAL REÇELİ

 MALZEMELER

5 tane orta boy portakal
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Resimdeki kadar limon tuzu :)

YAPILIŞI
Portakalların kabuğunu rendeleyin.rendeleğiniz kısmı atmayın dondurucuya koyun yazın limonatalarınıza azar azar koyup lezzetlendirin (limonata tarifim yakında :) ). rendelediğiniz portakalları tencereye koyup üzerine kaynar su ekleyip 5 dk kaynatın. Başka bi tencereye şekeri,suyu ve limon tuzunu ( bu aşamada bi fiske tuz konulabilir) koyup kaynamaya bırakın .Oldukça koyu kıvamda olacak.Dönelim portakallara ,haşlanan portakalları dilediğiniz büyüklükte doğrayın.koyu kıvamdaki şerbete atın.Üzerinde iri gözenekler olunca tamamdır.Sıcakken kavanozlara koyup sıkıca kapatın enfes reçeliniz hazırdır. AFİYET OLSUN...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)