FIRINDA KARNIYARIK

KÖZLENMİŞ PATLICANLI,YAĞSIZ FIRINDA KARNIYARIK TARİFİ...

 MALZEMELER
4  patlıcan
200 gr kıyma
2 domates
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık salça
karabiber,pulbiber(arzuya göre baharat)

                                     
YAPILIŞI
Patlıcanları bıçakla boydan çizin ve tepsiye dizin. 200 dereceli fırına sürün.Bu arada soğanları yemeklik doğrayın sıvıyağda kavurun kıymayı ekleyin biberleri yemeklik doğrayın ekleyin kıyma suyunu çekince domates ve baharatları tuzunuda ekleyin içi hazırdır.Pişen patlıcanların ortasını kaşıkla biraz açın ve içlerine hazırladığınız harçtan doldurun.1 kaşık salçayı biraz sıcak suda açın ve sarımsakları bu aşamada salçalı suya doğrayın patlıcanların üzerine gezdirin.(Ben biraz tereyağ parçaları koyuyorum). tekrar sıcak fırına sürüp 10 dk kadar pişirin .Eşimin kızartma türü şeylere olan antipatisi yüzünden artık karnıyarığı böyle yapıyorum ama inanın önceki yaptıklarımdan çok çok daha lezzetli oluyor.  tavsiyemdir .AFİYET OLSUN....
                                         



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)