HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU KURABİYE


                          




MALZEMELER
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao (bu ölçü kakaonun markasına göre değişebiliyor 3 te olabilir)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
3 su bardağı un 
ÜZERİNE
2 Yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
50 gr bitter çikolata

YAPILIŞI 
Sırasıyla yağları ,kakaoyu,pudra şekerini,nişastayı yoğurma kabına koyun ve yoğurmaya başlayın.İyice karışınca kabartma tozu vanilya ekleyin.Sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin.hamuru oklava yada merdaneyle yarım cm kadar açın,bardakla kesin ve yağlanmış tepsiye yada benim gibi tepsi yıkamayı sevmiyorsanız yağlı kağıt serili tepsiye :) dizin.Sıra üst malzemeyi hazırlamaya geldi.2 yumurta akını kar haline gelene kadar mikserle çırpın,sonra toz şekeri ekleyin 2 dk kadar yine çırpın .Sonra kenarda masum masum olanı biteni izleyen sıranın kendisine gelmesini bekleyen 1 bardak hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın .Hazırladığınız harcı tepsideki hamurların üzerine tatlı kaşığıyla bol bol koyun ve 175-180 dereceli fırına sürün hindistan cevizli kısım hafif sararınca çıkarın soğumasını beklerken 50 gr çikolatayı küçük bir poşete koyun (kilitli buzdolabı poşetleri uygundur ) poşetle beraber sıcak suda 2-3 dk bekletin erisin .Tamamen eriyince poşeti elinize alın ve alttan çatalla delin ve zaman kaybetmeden pişen kurabiyelerin üzerinde gelişi güzel gezdirin .Farklı lezzetli kurabiyeleriniz hazırdır. 

                                       AFİYET OLSUN ...RABBİM SAĞLIK SIHHAT VERSİN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)