ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİ
ÇOK SEVERİM.BİBER DOLMASIDA ÇOK SEVEREK YAPTIĞIM VE YEDİĞİM J BİR YEMEKTİR.CANIM
ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM YÖNTEMLE YAPTIM YAPALI GEÇMİŞTEKİ DOLMALARIMA ÇİZGİ
ÇEKTİM.BİLENLER VARDIR ELBETTE AMA TAVSİYE EDERİM SİZDE BU ŞEKİLDE YAPIN FARKI
GÖRECEKSİNİZ.PİRİNÇLER TANE TANE, KARMAKARIŞIK BAHARAT KOKUSU OLMAYAN YİYENİN
Bİ DAHA YEDİĞİ NEFİS DOLMALARINIZ SOFRANIZDA ÖNE ÇIKACAKTIR. BUYRUN TARİFE…
MALZEMELER
- Dolmalık biber
-
3 tane iri
domates
-
3 tane iri kuru soğan
-
3-4 diş sarımsak
-
Maydanoz
-
1 tatlı kaşığı
biber salçası
-
Tuz
-
1 tatlı
kaşığı karabiber
-
2 tatlı kaşığı
kuru nane
-
2 su bardağı
pirinç
-
1 çay bardağı
zeytinyağı
ÜZERİNE
-
2-3 diş sarımsak
-
1 tatlı kaşığı
kuru nane
-
Yarım limon suyu
-
1 çay bardağı
kadar sıcak su
YAPILIŞI
-
Öğrendiğim ilk
püf noktası şudur: Domateslerin kabuklarını soyun ve tencerenin dibine iç kısmı
alta gelecek şekilde koyun.
-
Maydanozların saplarını
da tencereye koyun.
-
Pirinç ve
biberler hariç diğer bütün malzemeyi yemeklik doğrayın ve iyice yoğurarak
karıştırın.
-
En son pirinci
ekleyin ve ezmeden karıştırın.
-
Temizleyip yıkadığınız
biberleri sıkı sıkı olmayacak şekilde doldurun.
-
ARA NOT :Biber için
ölçü vermedim çünkü büyüklüğüne değişir.
-
Doldurduğunuz dolmaları tencereye dizin.
-
Ocağı açın
kesinlikle su koymayın.
-
Kaynama sesi
gelince ocağın altını kısın.
-
Domateslerin suyuyla
bi güzel pişecektir.
-
Kontrol edin eğer
pirinçler pişmemişse sıcak su ilavesi yapın ama fazla koymayın.
-
İndirmeye yakın
tavada 2 diş sarımsağı zeytinyağında şöööyle bi çevirin.1 tatlı kaşığı kuru
naneyi ekleyin yarım limon (ekşi seviyorsanınz 1 limon) suyunu sıkın 1 çay
bardağı su ekleyin kaynasın ve dolmaların üzerine dökün.1-2 taşım kaynasın
ocağı kapatın.
-
Üzerine dökeceğiniz
sosa alternatif olarak bir miktar dal sumağı 1-2 su bardağı kadar suda haşlayın
ve kavurduğunuz sarımsak ve nanenin üzerine dökün .Pişen dolmaların üzerine bu
sosu gezdirin .Her iki seçenekte dolmanızı muhteşem lezzete kavuşturacak.
AFİYET OLSUN…
Yorumlar
Yorum Gönder