ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİ ÇOK SEVERİM.BİBER DOLMASIDA ÇOK SEVEREK YAPTIĞIM VE YEDİĞİM J BİR YEMEKTİR.CANIM ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM YÖNTEMLE YAPTIM YAPALI GEÇMİŞTEKİ DOLMALARIMA ÇİZGİ ÇEKTİM.BİLENLER VARDIR ELBETTE AMA TAVSİYE EDERİM SİZDE BU ŞEKİLDE YAPIN FARKI GÖRECEKSİNİZ.PİRİNÇLER TANE TANE, KARMAKARIŞIK BAHARAT KOKUSU OLMAYAN YİYENİN Bİ DAHA YEDİĞİ NEFİS DOLMALARINIZ SOFRANIZDA ÖNE ÇIKACAKTIR. BUYRUN TARİFE…

                               MALZEMELER
-     Dolmalık biber
-          3 tane iri domates
-          3 tane iri kuru soğan
-          3-4 diş sarımsak
-          Maydanoz
-          1 tatlı kaşığı biber salçası
-          Tuz
-          1 tatlı kaşığı  karabiber
-          2 tatlı kaşığı kuru nane
-          2 su bardağı pirinç
-          1 çay bardağı zeytinyağı
                   ÜZERİNE
-          2-3 diş sarımsak
-          1 tatlı kaşığı kuru nane
-          Yarım limon suyu
-          1 çay bardağı kadar sıcak su

                   YAPILIŞI
-          Öğrendiğim ilk püf noktası şudur: Domateslerin kabuklarını soyun ve tencerenin dibine iç kısmı alta gelecek şekilde koyun.
-          Maydanozların saplarını da tencereye koyun.
-          Pirinç ve biberler hariç diğer bütün malzemeyi yemeklik doğrayın ve iyice yoğurarak karıştırın.
-          En son pirinci ekleyin ve ezmeden karıştırın.  
-          Temizleyip yıkadığınız biberleri sıkı sıkı olmayacak şekilde doldurun.
-          ARA NOT :Biber için ölçü vermedim çünkü büyüklüğüne değişir.
-          Doldurduğunuz  dolmaları tencereye dizin.
-          Ocağı açın kesinlikle su koymayın.
-          Kaynama sesi gelince ocağın altını kısın.
-          Domateslerin suyuyla bi güzel pişecektir.
-          Kontrol edin eğer pirinçler pişmemişse sıcak su ilavesi yapın ama fazla koymayın.
-          İndirmeye yakın tavada 2 diş sarımsağı zeytinyağında şöööyle bi çevirin.1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyin yarım limon (ekşi seviyorsanınz 1 limon) suyunu sıkın 1 çay bardağı su ekleyin kaynasın ve dolmaların üzerine dökün.1-2 taşım kaynasın ocağı kapatın.
-          Üzerine dökeceğiniz sosa alternatif olarak bir miktar dal sumağı 1-2 su bardağı kadar suda haşlayın ve kavurduğunuz sarımsak ve nanenin üzerine dökün .Pişen dolmaların üzerine bu sosu gezdirin .Her iki seçenekte dolmanızı muhteşem lezzete kavuşturacak.
                                   AFİYET OLSUN…
                                    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)