ANALI KIZLI (MALATYA YÖRESİ)
ANALI
KIZLI ÇORBASI (MALATYA YÖRESİ)
MALZEMELER
DIŞ
HARCI İÇİN
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 150-200 gr kadar yağsız kıyma ya
da yağsız kuşbaşı et
- 1 kaşık irmik
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- İlk etapta yarım çay
bardağı su
- 1 yumurta
İÇİ İÇİN
-
300 gr kıyma
-
2 orta boy soğan
-
Karabiber ,kimyon,toz kırmızı biber
-
Maydanoz
YAPILIŞI
-
İç harcı
için önce soğanları tereyağında kavurun kıymayı ekleyin.
-
Kıyma suyunu
salıp çekince baharatları ve tuzunu ekleyin soğumaya bırakın.
-
Dış harç
için bütün malzemeleri robota koyun ve yarım çay bardağı suyu ekleyin.
-
Robotu
çalıştırın .Sık sık robotu açın kaşıkla
karıştırın.
-
Bir çay bardağı
daha su ekleyin tekrar çalıştırın.
-
Harç
macun gibi olunca yoğurma kabına alın ve elinizi ıslatarak iyice yoğurun.
-
İlk
etapta cıvık olabilir ama zamanla katılaşacaktır.
-
Gerekirse
su ilavesiyle dış harcı iyice yoğurun .
-
İlk
olarak robottan geçirdiğimiz için çok uzun süre yoğurmaya gerek yok.
-
Harcın 3/2 si kadarını kızları için ayırın
-
Kalan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde
yuvarlayın ve oyun .
-
Soğuyan kıymalı harçtan koyun ve dikkatlice kapatın.
-
Bütün köfteleri hazırlayınca kızlarına geçin minik minik
köfteler hazırlayın.
-
-
Analar ve kızlar hazırdır J
-
Sosu için 1 kaşık tereyağında 1 kaşık salçayı kavurun .
-
Üzerine 1 lt kadar sıcak su ekleyin.
-
Kaynayınca anaları kaynayan suya atın ve 5 dk kaynatın
-
Sonra kızları ekleyin 5 dk kadar hepsini kaynatın yemeğimiz
hazırdır
-
-
YAPANLARA AFİYET ŞİFA OLSUN…
(KAYSERİLİ OLARAK ÇOK
SEVDİĞİM MALATYA YEMEKLERİNE DE BİSMİLLAH DEMİŞ OLDUM.EKSİĞİ YA DA YANLIŞ KISMI
VARSA MALATYALILARDAN YORUM BEKLİYORUM J )
Yorumlar
Yorum Gönder