KAYSERİ MANTISI

BU GÜN GÜNLERDEN MANTI :)


MALZEMELER
3 su bardağı un
1,5 çay bardağı su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
250 gr kıyma
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru reyhan. Tazesi de olur
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 dal maydanoz
ÜZERİNE 
Salça sos ve sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
Hamuru için gerekli bütün malzemeyi karıştırıp oldukça sert bir hamur yoğurun.2 bezeye bölün.Yaklaşık 20-30 dk dinlendirin.Bu arada iç harcını hazırlayın.içi için bütün malzemeyi iyice karıştırın.
Dinlenen hamuru oklavayla hazır yufkadan oldukça kalın şekilde açın.Minik karelere kesin.Eğer Kayseri mantısı yapmayı biliyorsanız olay bitmiştir :) .Bilmiyorsanız kare kestiğiniz hamurlara kıymalı içten koyup köşelerini ortada birleştirmek üzere sıkarak büzün.Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın .Diğer bezeyi de tabi ki .Biraz zahmetli ama lezzeti dillere destan Kayseri mantısı pişmeye hazırdır.büyükçe tencereye suyu koyun ve kaynatın.Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve mantıları tencere alın.Üzerinde biriken köpük dağılınca pişmiş demektir.Siz yinede bir tanesini alın ve bakın .Pişen mantıların suyunu süzün ama tamamını değil 1 çay bardağı kadar kalsın ya da arzuya göre tamamını da süzebilirsiniz .Ama Kayseri'de tamamı süzülmez.Bir kaşık domates salçasını yağda kavurun.üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyin isterseniz biraz et suyu ya da bulyon kullanabilirsiniz.Kaynayınca tenceredeki mantıların üzerine 1 servis kaşığı bu sostan ekleyin ve karıştırın böylelikle mantıların yapışmamasını ve daha lezzetli olmasını sağlıyoruz.Tabaklara servis ettiğimiz mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sostan gezdirip servis yapın.isterseniz pul biber serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.....



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)