CEPLİ POĞAÇA
-
-
SAHUR İÇİN MİS GİBİ CEPLİ
PUAÇAYA NE DERSİNİZ ?
-
-
MALZEMELER
- 2 su
bardağı ılık süt
- 1 çay
bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı
kaşığı tuz
- 2 tatlı
kaşığı şeker
- Yarım paket
yaşmaya (42 gr ın yarısı)
- Domates,peynir
- 1 yemek
kaşığı tereyağ
-
YAPILIŞI
- Karıştırma
kabına sütü ,mayayı,şekeri,tuzu koyun
- Maya eriyene
kadar karıştırın
- Üzerine unu
yavaş yavaş ekleyin
- Yumuşak ve
ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar kontrollü un ekleyin
- Üzerini kapatıp
mayalanmaya bırakın
- Mayalanan
hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp kenara dinlenmeye bırakın
- Yağı eritin.
- Bezeleri kahve
fincanı tabağı kadar açın ve tereyağ sürün.
- Sonra 2
ye katlayın yine 2 ye katlayın
- Üzerine yumurta
sarısı sürüp tepsiye dizin.
- Tepsi mayası
için 10-15 dk bekletin tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatınki kurumasın
yada streç filmde gerebilirsiniz.
- 200
dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen poğaçanın
katlarına domates, peynir dilerseniz salam dilimleri yerleştirin
Yorumlar
Yorum Gönder