KEK KALIBINDA BÖREK
YILLARDIR YAPARIM HİÇ MAHÇUP OLMADIM ELHAMDÜLİLLAH .SU BÖREĞİ TADINDA YAPIMI
ÇOK KOLAY KALIPTA BÖREK TARİFİM. BEN BU SEFER PEYNİRLİ YAPTIM AMA ISPANAK VEYA
PANCARLISINI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM…
MALZEMELER
-
5 adet yufka
-
4 tane yumurta
-
500 ml süt
-
1 çay bardağı sıvıyağ
-
Kalıbı yağlamak için 1 kaşık tereyağ
-
Beyaz peynir
YAPILIŞI
-
İlk olarak yumurta , süt ve sıvıyağı büyükçe bir kasede
iyice çırpın.
-
Tereyağ ile yağladığınız kalıba yufkanın birini serin
ortasını delmeyin.
-
Kalan yufkaları 2 ya da 4 e bölün.
-
Hazırladığınız sosa batırın ve kalıba eşit şekilde
yayın.
-
İç harçtan serpin ve kalan bütün yufkaları bu şekilde
kalıba yerleştirin.
-
Kalan sosu üzerine sürün kenarlardan içeri kaçmamasına
dikkat edin yoksa börek kalıba yapışıyor .Çıkarırken parçalanıyor tecrübeyle
sabit J
-
Streç film gerip buzdolabında en az 2-3 saat bekletin .
-
Bir gece önceden hazırlayıp ertesin gün pişirirseniz
çok daha güzel sonuç alırsınız.
-
Böreği 175 dereceli fırında 1 saate yakın pişirin.Diğer
böreklere göre kalın olduğundan pişme süresi de uzun oluyor ama lezzetini
tadınca beklemeye değer diyor insan. AFİYET
OLSUN…
NOTLAR:
1- Kalıbı yağlayınca susam serpebilirsiniz ben hep serpiyordum aceleye
geldi unuttum.Susam hem lezzet veriyor hem de kalıptan hemen çıkmasına yardımcı
oluyor
2- İç harcını ıspanak ya
da pancarlı yapacaksanız kuru soğanı yağda öldürüp eklemenizi tavsiye
ederim.Kıymada çok yakışıyor ıspanaklı harca .
3- Benim kullandığım kalıp 30 cm çapında daha küçük ya da daha büyük kullanırsanız yufka ölçüsünü ona göre ayarlarsınız...
3- Benim kullandığım kalıp 30 cm çapında daha küçük ya da daha büyük kullanırsanız yufka ölçüsünü ona göre ayarlarsınız...
Yorumlar
Yorum Gönder