KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

                     PATLICANLI GÜVEÇ

-          300 gr yağlı kuşbaşı dana eti
-          3 adet patlıcan
-          3 adet sivri biber
-          3 adet domates
-          4-5 diş sarımsak
-          2 orta boy kuru soğan
-          1 yemek kaşığı domates salçası
-          1 yemek kaşığı toz kırmızı  biber
-             
-                                       YAPILIŞI
-          Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya koyun
-          Diğer sebzeleride yemeklik doğrayın
-          Güveç kazanına ya da tencereye önce eti koyun
-          Sırayla soğan,yeşil biber,sarımsaklar, domatesin bir tanesini,patlıcanları ekleyin
-          En son kalan domatesleri ve salçayı toz kırmızı biberi ve tuzu ekleyin
-          Arzuya göre zeytinyağı gezdirip ocağa alın
-          Patlıcanlar ve et pişince yemeğimiz hazırdır
-          Not: Eğer istenirse 1 tane patates eklenebilir ama Kayseri’de güveç dendimi bu şekilde hazırlanır        

                                                                               AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)