KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ
PATLICANLI GÜVEÇ
-
300 gr yağlı kuşbaşı dana eti
-
3 adet patlıcan
-
3 adet sivri biber
-
3 adet domates
-
4-5 diş sarımsak
-
2 orta boy kuru soğan
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
-
-
YAPILIŞI
-
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya koyun
-
Diğer sebzeleride yemeklik doğrayın
-
Güveç kazanına ya da tencereye önce eti koyun
-
Sırayla soğan,yeşil biber,sarımsaklar, domatesin bir
tanesini,patlıcanları ekleyin
-
En son kalan domatesleri ve salçayı toz kırmızı biberi
ve tuzu ekleyin
-
Arzuya göre zeytinyağı gezdirip ocağa alın
-
Patlıcanlar ve et pişince yemeğimiz hazırdır
-
Not: Eğer istenirse 1 tane patates eklenebilir ama Kayseri’de
güveç dendimi bu şekilde hazırlanır
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder