ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

               
                BU SICAK RAMAZAN GÜNLERİNDE ILIK VEYA SOĞUK YENEBİLECEK 
                                              ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


                                                               MALZEMELER
-          2 su bardağı barbunya(akşamdan ıslatın)
-          2  yesil biber
-          2 domates
-          2 orta boy kuru soğan
-          1 kaşık domates salçası
-          Tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker

                                                  YAPILIŞI
-          Soğanları zeytin yağında kavurun.
-          Biberleri ekleyin .
-          Biberler kavrulunca domatesi salçayı ve barbunyaları ekleyin ve kavurun.
-          Üzerini 2-3 parmak kadar geçecek şekilde su eleyin ve düdüklünün  kapağını kapatın.
-          Yaklaşık 30-40 dk pişirin.
-     Doğranmış maydanoz ve limon ekleyin.
-          Ilık yada soğuk servis edebilirsiniz.
-                                                                           
-                                                                                          AFİYET OLSUN…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)