ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
BU SICAK RAMAZAN GÜNLERİNDE ILIK VEYA SOĞUK YENEBİLECEK
ZEYTİNYAĞLI
BARBUNYA
MALZEMELER
-
2 su bardağı
barbunya(akşamdan ıslatın)
-
2 yesil biber
-
2 domates
-
2 orta boy kuru
soğan
-
1 kaşık domates
salçası
-
Tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
-
Soğanları zeytin
yağında kavurun.
-
Biberleri ekleyin
.
-
Biberler kavrulunca
domatesi salçayı ve barbunyaları ekleyin ve kavurun.
-
Üzerini 2-3 parmak
kadar geçecek şekilde su eleyin ve düdüklünün
kapağını kapatın.
-
Yaklaşık 30-40
dk pişirin.
- Doğranmış maydanoz ve limon ekleyin.
-
Ilık yada soğuk
servis edebilirsiniz.
-
-
AFİYET
OLSUN…
Yorumlar
Yorum Gönder