EKŞİLİ KÖFTE
MALZEMELER
-
2 su bardağı
köftelik bulgur
-
150-200 gr kadar yağsız
kıyma yada yağsız kuşbaşı et
-
1 su bardağı
haşlanmış nohut
-
1 orta boy kuru
soğan
-
1 kaşık irmik
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 tatlı kaşığı
reyhan
-
1 çay kaşığı
kimyon
-
1 tatlı kaşığı
biber salçası
-
1 tatlı kaşığı
domates salçası
-
Tuz
-
İlk etapta yarım çay bardağı su
-
1 yumurta
-
1-2 yemek kaşığı
nar ekşisi
ÜZERİNE
-
Kuru nane ,pul
biber
YAPILIŞI
-
Bu köfteyi mutfak
robotunda çok daha kolay yapabilirsiniz.
-
Robota nohut ve
nar ekşisi hariç bütün malzemeyi koyun en son suyu ekleyin robotu çalıştırın.
-
Kontrol ederek
su ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar robotta çekin.
-
Yoğurma kabına
alın ve bir süre daha yoğurun.
-
Eğer elde
yoğuracaksanız bulguru 5 dk kadar önceden soğuğa yakın ılık suyla ıslatın ve
bütün malzemeleri katıp yoğurun.
-
Sonra minik
minik köfteler yapın (elinizi ıslatarak yapmayı unutmayın).
-
Doğranmış soğanı
yağda kavurun
-
1 tatlı kaşığı
salçayı ekleyin salçayı da kavurduktan sonra suyunu koyun.
-
Su kaynayınca
nohutu ekleyin 2-3 dk kaynasın.
-
Köfteleri ekleyin
ve köfteler pişince nar ekşisini katın .
-
Dikkat edilmesi
gereken bi konuda nar ekşisi ev yapımı ise yoğun hissediliyor.Kontrol ederek
katın. Üzerine nane ve pul biberini de ekleyin.Lezzetli ekşili köfte hazırdır.
-
-
AFİYET OLSUN…
Yorumlar
Yorum Gönder