EKŞİLİ KÖFTE


                                                     MALZEMELER
-          2 su bardağı köftelik bulgur
-          150-200 gr kadar yağsız kıyma yada yağsız kuşbaşı et
-          1 su bardağı haşlanmış nohut
-          1 orta boy kuru soğan
-          1 kaşık irmik
-          1 çay kaşığı karabiber
-          1 tatlı kaşığı reyhan
-          1 çay kaşığı kimyon
-          1 tatlı kaşığı biber salçası
-          1 tatlı kaşığı domates salçası
-          Tuz
-           İlk etapta yarım çay bardağı su
-          1 yumurta
-          1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
                                                 ÜZERİNE
-          Kuru nane ,pul biber

          
                   YAPILIŞI
    

-          Bu köfteyi mutfak robotunda çok daha kolay yapabilirsiniz.
-          Robota nohut ve nar ekşisi hariç bütün malzemeyi koyun en son suyu ekleyin robotu çalıştırın.
-          Kontrol ederek su ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar robotta çekin.
-          Yoğurma kabına alın ve bir süre daha yoğurun.
-          Eğer elde yoğuracaksanız bulguru 5 dk kadar önceden soğuğa yakın ılık suyla ıslatın ve bütün malzemeleri katıp yoğurun.
-          Sonra minik minik köfteler yapın (elinizi ıslatarak yapmayı unutmayın).
-          Doğranmış soğanı yağda kavurun
-          1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin salçayı da kavurduktan sonra suyunu koyun.
-          Su kaynayınca nohutu ekleyin 2-3 dk kaynasın.
-          Köfteleri ekleyin ve köfteler pişince nar ekşisini katın .
-          Dikkat edilmesi gereken bi konuda nar ekşisi ev yapımı ise yoğun hissediliyor.Kontrol ederek katın. Üzerine nane ve pul biberini de ekleyin.Lezzetli ekşili köfte hazırdır.
-                                       
-                                                                                     AFİYET OLSUN…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)