EVDE TAVUK DÜRÜM
ARTIK DIŞARDAN KOLAY
KOLAY DÜRÜM YEMEK YOK.BUNU YEDİKTEN SONRA OĞLUŞLARIM 'ANNE DIŞARDAKİNDEN DAHA
GÜZEL OLMUŞ' DEDİLER..İŞTE O AN TARİF EDİLEMEZ J
( BU LEZZETLİ TARİF İÇİN ABLACIIIIMA TEŞEKKÜR EDERİM )
MALZEMELER
-
3 adet tavuk göğsü
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 çay kaşığı kekik
-
1 çay kaşığı kimyon
-
Tuz
-
SOSU
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 yemek kaşığı tereyağ
-
İkisini sos tavasına koyun salçayı kavurun ve yarım çay
bardağı kadar su ekleyin.Kaynasın ocağı kapatın.
HAMURU
- Un ,su ve tuzdan kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yoğurun.
- Pişireceğiniz tavanın büyüklüğüne göre
ayarlayıp bezelere bölün.
- Bezeler 5 dk kadar dinlensin.
- Oklavayla lavaş kalınlığında açıp teflon
tavada yağsız arkalı önlü pişirin.
TAVUKLU HARCIN YAPILIŞI
-
Tavukları kuşbaşıdan daha küçük doğrayın tavaya koyun.
-
Baharatları ve 2-3
kaşık kadar yağı ekleyin ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve
kızartın.
MUHTEŞEM BULUŞMA J
-
1 tane lavaşı alın salça sosta sürün .Üzerine pişen
tavuklu harçtan koyun.
-
Etlerin üzerine bol yeşillikli salata koyun
- Ben soğan salatası ile sarıp yesil salatayı yanına koydum
- Ben soğan salatası ile sarıp yesil salatayı yanına koydum
-
Bu aşamada ketçap ya da mayonez isterseniz ekleyin
-
Bir kenarını içeri doğru kıvırıp sıkı sıkı sarın.
-
Yanına isterseniz patates kızartması, turşu ve olmazsa
olmaz ayranla servis edin.
YAPANLARA
ŞİMDİDEN AFİYET ŞİFA OLSUN….
NOT :Tavuklu harcı kavururken isternirse iç yağ veya tereyağ kullanılabilir.
Nefffis görünüyor:)
YanıtlaSil