KOLAY CEVİZLİ TATLI
Çok severek sık sık yaptığım basit,tereyağsız,margarinsiz
bu tatlı bayram için alternatif olabilir…
MALZEMELER
-
2 su bardağı
sıvıyağ
-
1 su bardağı süt
-
1 su bardağı
irmik
-
1 su bardağı iri
dövülmüş ceviz
-
1 paket kabartma
tozu
-
1 paket vanilya
-
Aldığı kadar un
-
ŞERBETİ İÇİN
-
4 su bardağı
şeker
-
4 su bardağı su
-
1-2 damla limon
suyu
YAPILIŞI
-
Şeker ve suyu
tencereye koyun şeker eriyene kadar karıştırın.
-
Kaynamaya başlayınca
ağzını kapatıp 15 dk kaynatın.
-
İndirmeye yakın
limonunu ekleyin.Kenara alın soğusun.
-
Annemden öğrendiğim
püf noktası hamur sıcak şerbet soğuk olursa daha başarılı olunurmuş J
-
Ceviz ve un
hariç diğer malzemeleri karıştırın.
-
Unu yavaş yavaş
ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
-
En son dövülmüş
cevizi katıp tekrar yoğurun
-
Şekil verip
tepsiye dizin
-
180-200 dereceli
fırında kızarana kadar pişirin
-
Önceden hazırladığınız
ve soğuttuğunuz şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlınıza gezdirin
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder