GÜLLAÇ TARİFİ
RAMAZAN GÜLLAÇSIZ OLURMU HİÇ ÇOK BEĞENİLEN GÜLLAÇ TARİFİM…
MALZEMELER
-
2 lt süt
-
3 su bardağı şeker
-
12 yaprak güllaç
-
1 kase hindistan cevizi
-
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
-
Ben her şeyden önce pratik olan her türlü hareketi
tutmuşumdur.Yıllardır güllaç yaparım .Her seferinde daha kısa sürede nasıl
hazırlarım diye düşünürüm.Güllacı yaparken sütü şekerle ısıt ,çok ısınmış soğut, aman ılık olsun hamurlaşır... telaşları hiç sevmiyorum .Belki böyle yapanlar
vardır .Size de tavsiyemdir.Yeterince merak oluştu mu J J
J
Belki okuyunca aman bu muydu diyeceksiniz. Neyse uzatmadan tarife geçeyim.
-
İlk olarak sütün 3 bardağını tencereye koyun şekeride
ekleyin.
-
Şeker eriyene kadar ısıtın.Fazla tutmayın ateşte.
-
Ocağı kapatın.Kalan soğuk sütü de ekleyin ( tabi ev
sütü kullanıyorsanız en başta pişirip soğutun ve öyle kullanın)
-
Şekerli sütün sıcaklığı oldukça ılık olmalı sıcak
olursa hamurlaşır.
-
Ama bu şekilde hazırlarsanız tekrar ılıtmaya
uğraşmazsınız.
-
Güllaç yapraklarını sığacağı büyüklükte bir tepsi alın
ve 1-2 kepçe süt koyun
-
Güllaç yapraklarını
tepsiye koyun üzerine –her bir yaprak için 1 kepçe- süt gezdirin
-
-
Kenarından fotoğraftaki gibi fazlasını içeri katlayın
-
Hindistan cevizi ve pudraşekerini bir kapta karıştrın.
-
-
Her güllaç yaprağını tepsiye koyduktan sonra bu karışımdan
1 tutam gezdirin.
- Bu karışım hem lezzetini artırıyor hemde yaprakların birbirine yapışmasını önlüyor.
- Bu karışım hem lezzetini artırıyor hemde yaprakların birbirine yapışmasını önlüyor.
-
Bir sonraki yaprağı da tam karşısına aynı şekilde
yerleştirin.
-
2-3 tanede bir kenarlarının yüksekliği eşit olsun diye
bir güllacı 2 ye bölün. Sütle ıslatın ve kenara katlayarak yerleştirin
-
-
Yine Hindistan cevizli karışımdan gezdirin ve 12 yaprak
bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
-
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin.Ben ceviz,
antepfıstığı ve kalan hindistan cevizli karışımla süsledim. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
YAPANLARA AFİYET ŞİFA OLSUN...
-
-
Yorumlar
Yorum Gönder