TAHİNLİ PİDE
Çocukluğumun Ramazanlarından vazgeçilmez lezzet tahinli pide. Memleketimde
bu güzel lezzeti mahalle fırınlarında yaparlar tadına doyum olmaz.Memleket
hasretini buram buram yaşayan ben kalktım evimin emektar fırınına mahalle
fırını muamelesi yaptım sağolsun beni mahçup etmedi .Çocukluğuma döndüm .Eeee
bu güzelliği sizinle paylaşmazsam olmaz .Yapımı çok kolay lezzeti olay mı olay tahinli
pide.Buyrun tarife…
MALZEMELER
-
2 su bardağı süt
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 tatlı kaşığı şeker
-
Aldığı kadar un
-
Yarım paket yaş maya ya da 1 tatlı kaşığı
kuru maya
İÇ HARCI İÇİN
-
2 yemek kaşığı tereyağ
-
1 çay bardağı kadar tahin
-
Evdeki tahinin sonu kalmıştı ve sertleşmişti
ben onu kullandım.sizde eğer evinizde kalmış tahin varsa
değerlendirebilirsiniz.
YAPILIŞI
-
Önce hamuru yoğuralım.Sütü ılıtalım yoğurma
kabına alalım.
-
Mayayı ,şekeri, tuzu ilave edip kulak memesi
yumuşaklığından az yumuşak bir hamur yoğuralım.
-
Mayalanması için kenara alalım.
-
İç malzemesi için yağı eritelim.Tahini ekleyip
iyice karıştıralım.
-
Mayalanan hamuru 2 ye bölelim.
-
Birini pasta tabağından daha büyük açalım.Çok
inceltmiyoruz 1, 1,5 cm
kalınlık iyidir.
-
İç harcın yarısını hamurun üzerine kaşık
yardımıyla sürelim.
-
Tam ortadan elimizle bir delik açıp deliği
büyütelim ve aynı zamanda kıvıralım.
-
Uzun bir rulo elde edelim ortadan bölelim.
-
İki tarafından karşılıklı kıvırıp rulo
yapalım.
-
Kalan hamurlarıda bu şekilde hazırlayıp.bir
poşete koyup dondurucuda 5 dk dinlendirelim.( toplamda 4 pidemiz olacak)
-
Dinlenen hamurları oklava ile 2 cm kadar kalınlıkta açalım yağlı tepsiye dizelim yumurta sarısı sürüp
susam serpelim ve 225 dereceli önceden ısınmış fırına sürelim.
-
Üzeri kızarınca pideler hazırdır.
NOT:Eğer tahinli pideyi şekerli
hazırlamak isterseniz tahinli harcı sürünce 1 kaşık toz şekeri her yerine
gelecek şekilde serpin işlemlere devam edin.Ben 2 sini şekerli yaptım istek üzerine J
AFİYET OLSUN…
Yorumlar
Yorum Gönder