KOZALAK MANTI

BU MANTIYI ÇOK SEVECEKSİNİZ.BİRAZ EL OYALACI AMA LEZZETİ OLAY...





MALZEMELER
Bir tane yufkadan 32 tane çıkıyor .Burdan yola çıkarak malzemeyi artırabilirsiniz.
İÇİ İÇİN
Kıyma, soğan,toz kırmızı biber,tuz ve reyhan(Reyhan Kayseride mantıda olmazsa olmaz gibidir),isteğe göre maydanoz
YAPILIŞI
Kıyma ,minik minik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri güzelce yoğurun ve içini hazırlayın.
bir yufkayı 32 ye bölün ve uç kısmına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi sıkı sıkı sarın kızgın yağda kızartın .Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos (tereyağında biraz salçayı kavurup suyla biraz açın)gezdirip sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)