ALMAN PASTASI


 Bu Alman Pastası tarifim çok eski bir tariftir .Oldukça lezzetlidir :) Porsiyonluk olan başka bir tarifim de var en kısa zamanda onu da yükleyeyim İnşallah..
MALZEMELER
                                                                                                                         3 yumurta
                                                                                                                         1 su bardağı şeker
                                                                                                                         1 çay bardağı süt
                                                                                                                         1 çay bardağı yoğurt
                                                                                                                         1 çay bardağı sıvıyağ
                                                                                                                         1 su bardağı un
                                                                                                                         1 su bardağı buğday nişastası
                                                                                                                         1 paket vanilya
                                                            1 paket kabartma tozu

                                                                   KREMASI İÇİN
                                                           3 su bardağı süt
                                                           2 kaşık nişasta
                                                           1 kaşık un
                                                           1 su bardağı şeker
                                                           1 yemek kaşığı tereyağ
       Tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye koyun.Ocağı açmadan güzelce çırpın.Ocağı açın pişene kadar karıştırın.Katılaşınca altını kapatın tereyağını ekleyin.Yağ eriyince soğuması için kenara alın ve ara sıra karıştırın ki kabuk tutmasın.
                                                      YAPILIŞI
Kek malzemelerini  sırayla ilk yumurta ve şekeri sonra süt,yoğurt,sıvıyağ çırpın .Unu ve nişastayı,kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.Küçük boy borcamı yağlayın ve unlayın.Kek hamurunu dökün 175 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.Pişen keki ılınınca örtü üzerine ters çevirin ikiye kesin.Alt parçasını servis tabağına koyun üzerine kremayı sürün.Üst parçayı da kremanın üzerine koyup en üste bol pudra şekeri serpin.Belki de dünyanın en kolay pastası hazır …
                                                     AFİYET OLSUN…

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)