PORSİYONLUK MİNİK PASTACIKLAR

 Konu pasta olunca  beni fazlasıyla kendine çekiyor.Porsiyonluk minik pastacıklar çok hoşunuza   gidecek…


                                      
                             PORSİYONLUK MİNİK PASTACIKLAR
-          4 tane yumurta
-          4 yemek kaşığı sıcak su
-          2 kahve fincanı toz şeker
-          1 su bardağı buğday nişastası
-          Yarım su bardağından biraz fazla un
-          1 paket kabartma tozu
-          1 tatlı kaşığı kakao
-          1 paket krem şanti (kutuda 2 paket oluyor birini kullanıyoruz)
-          Dilediğiniz pasta süslemesini kullanabilirsiniz


                               YAPILIŞI
-          4 yumurtayı 4 kaşık sıcak suyla 3 dk çırpıyoruz.
-          Toz şekeri ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz.
-          Nişasta, un ve kabartma tozunu elek ya da ince süzgece koyup yavaş yavaş eleyerek yumurtalara ekliyoruz.
-          Burada dikkat edilmesi gereken yer yumurtaların büyüklüğüne göre alacağı un ve nişasta miktarı değişiyor.
-          Tahin kıvamında olunca kalsa bile unlu karışımı eklemeyin.
-          Kek hamurundan 1 kepçe küçük bir kaba ayırın ve kakaoyu ekleyin.İyice yedirin.Kakaolu karışım mutlaka katılaşacaktır bir kaşık kadar süt veya su ile kıvamını açın.
-          Daha sonra kakaolu hamuru sıkma torbasına koyun.





-          Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
-          Kakaolu karışımı gönlünüzce gezdirin(abartıp manzara resmi bile çizebilirsinizJ çünkü mutfak sizin malzeme sizin sevdiklerinize sürpriz yapmak elinizdeJ).
-          Kakaolu hamuru bitirince kek hamurunu dikkatlice tepsiye dökün.
-          175 dereceli fırında 7 dk kadar pişirin .Fazla tutmayın kurur.
-          Çıkan kekin üzerine hemen bir yağlı kağıt daha serin ve elinizle düzeltin.
-          Soğuyunca yağlı kağıdı alın.
-          Keki alttaki yağlı kağıttan da dikkatlice ayırın.
-          İstediğiniz büyüklükte dilimleyin.
-          Kremşantiyi çırpın  ya da dilediğiniz pasta kremasını kullanın .
-          Kremayı keklerin desensiz tarafına sürüp rulo yapın.
-          İstediğiniz gibi süsleyip servis edin.
-          Ben süslemede meyveli sos ve çikolata kullandım.
Bu da ilk denememden kalan resim 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)