FIRINDA KABAK SANDAL

Oldukça hafif bir o kadar da lezzetli Fırında Kabak Sandal

MALZEMELER
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yeşil biber
2 diş sarımsak
Kaşar peynir
4-5 tane kabak
tuz,karabiber,çok az domates salçası
YAPILIŞI
Kabakları çay kaşığı yardımıyla kayık gibi oyun.
Düdüklü tencereye 1 çay bardağı kadar su koyun.
Kabakları da düzgün bir şekilde yerleştirin .
Ocağa alın.
Düdüklünün pimini kapatınca sadece 2 dk haşlayın(çok haşlamayın kabak hemen dağılır).
Kıymayı ayrı bir tencerede iyice kavurun.
Soğanı ve biberi ekleyin.
Soğanlar ve biberler pişince salçasını ekleyin ve kavurun.Baharatlarını da ekleyin.
Pişen kabakların içini kıymalı harçla doldurun.
Üzerine bir dilim kaşar koyup sıcak fırına sürün .
Kaşar eriyip kızarınca çıkarıp servis edin.
Şimdi akıllara şöyle bi soru gelebilir :
- Sadece kaşar erisin ve kızarsın diye fırın mı açılır?
Doğru açılmaz.Ben böyle tarifleri mutlaka fırında başka şeyler yaptığımda yaparım.
Eğer fırın çalışıyorsa benim o bir kaç saatlik düşüncem şöyle:
HAZIR FIRIN SICAKKEN... :) Artık neler çıkar bilemiyorum evdeki malzemelerle.
Sizinde hazır fırınınız sıcaksa :) bu tarif tam da o an için süper gider.
Deneyip yapanlara şimdiden AFİYET OLSUN...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)