FIRINDA PÜRELİ KÖFTE

MUHTEŞEM BİR ANA YEMEK  ....
MALZEMELER
400 gr orta yağlı kıyma
2 orta boy kuru soğan 
Kara biber
Pul biber
Kekik
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Arzuya göre maydanoz
Yaklaşık 1,5-2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynir
Püresi için;
Orta boy 4 patatese üzerini 2 parmak geçecek kadar sütü ekleyin ve tuz koymadan tencereyi kapatmadan patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Patatesler yumuşadığında hala süt varsa fazla sütü süzün.2 kaşık tereyağı ekleyin.Kaşarın 3/1 ini ekleyin püreniz hazırdır.Tuz eklemiyoruz tereyağı ve kaşarın tuzu yeterlidir.

YAPILIŞI
Kıymayı,rendelenmiş ya da robotta çekilmiş soğanı,maydanozu, baharatları ve galeta ununu yoğurma kabına alın.Güzelce yoğurun. Borcama her yeri eşit şekilde yayın ve 175 dereceli fırında 10 dk pişirin.Köfte sıcaklıkla beraber suyunu salıp küçülecektir.Galeta unu koymamızdaki amaç bu küçülmeyi azaltmak.10 dk pişen köfteyi dilimlemenizi tavsiye ederim ben öyle yapıyorum asıl tarifte dilimlenmiyor ama serviste kolaylık olması açısından dilimlemekte fayda var.Üzerine hazırladığınız püreyi yayın ve kalan kaşarı serpin 200 dereceli fırına sürüp kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.Dilimleyip servis edin... Yiyen herkesten takdir alacak ve mus mutlu olacaksınız garanti veriyorum... :)  AFİYET OLSUN....
NOT:Kare borcam bu ölçü içi uygundur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)