ÜZÜM SUYU TARİFİ

Dolapta kalan, çekirdekleri yüzünden tercih edilmeyen siyah üzümleri elti dayanışmasıyla nefis bir içeceğe dönüştürdük Hem çok beğenildi,hem üzümler değerlendirildi hem de buzdolabında yer açıldı J.Hamdolsun dolaplarımızı verdiği rızıkla dolduran Rabbime…
 

                                        ÜZÜM SUYU
  Malzemeler
-          1 kilo kadar siyah üzüm
-          Şeker ölçüsü veremiyorum üzümün tadına göre ve isteğe göre değişiyor
-          Önce 2 ya da 3 bardak şekerle başlayın
-          1-2 tane limon tuzu (limon tuzuda isteğe göre koyulmayabilir)
                               
Yapılışı
-          Üzümleri geniş bir tencereye alın üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
-          Ocağa alın ve kaynatın.
-          Kaynamaya başlayınca yaklaşık 20 dk kadar kaynasın.
-          Süzgeçten geçirip tekrar ocağa alın şekeri ve limon tuzunu ekleyin.
-          10 dk daha kaynatın .
-          Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
-          Soğuyunca üzüm suyu hazırdır.

-          İsteğe göre birazcık  sulandırılabilir ben sulandırmayı tercih ettim.Eltim sulandırmamayı tercih etti (elti işte illa muhalefet J ).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)