ÜZÜM SUYU TARİFİ
Dolapta kalan, çekirdekleri
yüzünden tercih edilmeyen siyah üzümleri elti dayanışmasıyla nefis bir içeceğe
dönüştürdük Hem çok beğenildi,hem üzümler değerlendirildi hem de buzdolabında
yer açıldı J.Hamdolsun
dolaplarımızı verdiği rızıkla dolduran Rabbime…
ÜZÜM SUYU
Malzemeler
-
1 kilo kadar siyah
üzüm
-
Şeker ölçüsü
veremiyorum üzümün tadına göre ve isteğe göre değişiyor
-
Önce 2 ya da 3
bardak şekerle başlayın
-
1-2 tane limon
tuzu (limon tuzuda isteğe göre koyulmayabilir)
Yapılışı
-
Üzümleri geniş
bir tencereye alın üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
-
Ocağa alın ve
kaynatın.
-
Kaynamaya başlayınca
yaklaşık 20 dk kadar kaynasın.
-
Süzgeçten geçirip
tekrar ocağa alın şekeri ve limon tuzunu ekleyin.
-
10 dk daha
kaynatın .
-
Oda sıcaklığına
gelince buzdolabına kaldırın.
-
Soğuyunca üzüm
suyu hazırdır.
-
İsteğe göre
birazcık sulandırılabilir ben sulandırmayı
tercih ettim.Eltim sulandırmamayı tercih etti (elti işte illa muhalefet J ).
Yorumlar
Yorum Gönder