ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK

                   ISLAK KEKE ÇİKOLATA SOS DÖKTÜM NEFİSS OLDU TARİFİ ŞÖYLE ;                                       



                               MALZEMELER
-          4 yumurta
-          2 su bardağı şeker
-          1 bardak süt
-          2 su bardağı un
-          1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ  (margarinde olur) karışımı
-          1 paket kabartma tozu
-          1 paket vanilya
-          2 yemek kaşığı kakao(kakaonun markasına göre değişiyor. ben az yağlı bir kakao kullanıyorum 2 kaşık yetiyor )
-          1.5 su bardağı süt
-          Hazır çikolatalı sos ve pişirmek için 2.5 su bardağı süt
                             YAPILIŞI
-          Yumurtalar ve şekeri 2-3 dk kadar mikserle çırpın.
-          Kakaoyu ,sütü ve yağı sırayla ekleyin.
-          Kabartma tozu,vanilya ve unu da ekleyin.
-          Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmamış 175-180 dereceli fırına sürün
-          Pişme süresi fırından fırına değişiyor.İlk 15-20dk fırını açmayın.
-          Yaklaşık yarım saat sonra açın ve kürdan ya da bıçak kontrolü yapın.
-          1.5 su bardağı soğuk sütü ilk sıcağı çıkan keke dökün.
-          Kek soğuyunca pişirdiğiniz çikolatalı sosu üzerine gezdirin afiyet olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)