ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK
ISLAK KEKE ÇİKOLATA
SOS DÖKTÜM NEFİSS OLDU TARİFİ ŞÖYLE ;
MALZEMELER
-
4 yumurta
-
2 su bardağı şeker
-
1 bardak süt
-
2 su bardağı un
-
1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ (margarinde olur) karışımı
-
1 paket kabartma tozu
-
1 paket vanilya
-
2 yemek kaşığı kakao(kakaonun markasına göre değişiyor.
ben az yağlı bir kakao kullanıyorum 2 kaşık yetiyor )
-
1.5 su bardağı süt
-
Hazır çikolatalı sos ve pişirmek için 2.5 su bardağı süt
YAPILIŞI
-
Yumurtalar ve şekeri 2-3 dk kadar mikserle çırpın.
-
Kakaoyu ,sütü ve yağı sırayla ekleyin.
-
Kabartma tozu,vanilya ve unu da ekleyin.
-
Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmamış 175-180
dereceli fırına sürün
-
Pişme süresi fırından fırına değişiyor.İlk 15-20dk fırını
açmayın.
-
Yaklaşık yarım saat sonra açın ve kürdan ya da bıçak
kontrolü yapın.
-
1.5 su bardağı soğuk sütü ilk sıcağı çıkan keke dökün.
-
Kek soğuyunca pişirdiğiniz çikolatalı sosu üzerine
gezdirin afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder