KAYSERİ YAĞ MANTISI

Kayseri yemeklerinden devam edelim.Mantı diyince gözünüz korkmasın yapımı oldukça basit.Lezzeti şahaneee…


                             YAĞ MANTISI

MALZEMELER
-          4 su bardağı un
-          Yarım paket yaşmaya
-          1 tatlı kaşığı tuz
-          Ilık su
İÇ MALZEMESİ
-          300 gr kıyma
-          2 adet orta boy kuru soğan
-          İnce kıyılmış maydanoz
-          1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-          1 tatlı kaşığı kuru reyhan
-          1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNE
-          1 yemek kaşığı dolusu domates salçasını biraz sıvıyağ ve tereyağ karışımında kavurun.Üzerine 1,5 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynasın sos hazır.
-          Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
-          Un, maya,tuz ve suyla ele yapışmaya yumuşak bir hamur yoğurun.Mayalanmaya bırakın
-          İç malzemeyi hazırlayın soğanı ve maydanozu ince kıyın diğer malzemelerle karıştırın.
-          Hamuru tezgahta ya da açma tahtasında 1 cm kalınlığında açın  ve  3 cm 3 cm karelere kesin


-          İç malzemeden koyun ve resimdeki gibi kapatın.
-          Bütün hamurlar bitince kızgın yağda kızartın.
-          Kızaran hamurları servis tabaklarına alın .
-          Üzerlerine salça sostan ve sarımsaklı  yoğurt gezdirin sıcak sıcak servis edin.
-          Arzuya göre pul biber serpebilirsiniz.
-          Eğer mantı salça sos dökülmüş haliyle(soslamadanda) artarsa hiç üzülmeyin ve sakın atmayın .
-          Daha sonra teflon veya yapışmaz bir tavada ısıtarak çıtır çıtır hale getirin çok lezzetli oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)