KAYSERİ YAĞ MANTISI
Kayseri yemeklerinden devam
edelim.Mantı diyince gözünüz korkmasın yapımı oldukça basit.Lezzeti şahaneee…
YAĞ MANTISI
MALZEMELER
-
4 su bardağı un
-
Yarım paket yaşmaya
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
Ilık su
İÇ MALZEMESİ
-
300 gr kıyma
-
2 adet orta boy kuru soğan
-
İnce kıyılmış maydanoz
-
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
-
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNE
-
1 yemek kaşığı dolusu domates salçasını biraz sıvıyağ ve
tereyağ karışımında kavurun.Üzerine 1,5 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynasın
sos hazır.
-
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
-
Un, maya,tuz ve suyla ele yapışmaya yumuşak bir hamur
yoğurun.Mayalanmaya bırakın
-
İç malzemeyi hazırlayın soğanı ve maydanozu ince kıyın
diğer malzemelerle karıştırın.
-
Hamuru tezgahta ya da açma tahtasında 1 cm kalınlığında açın ve 3 cm 3 cm karelere kesin
-
İç malzemeden koyun ve resimdeki gibi kapatın.
-
Bütün hamurlar bitince kızgın yağda kızartın.
-
Kızaran hamurları servis tabaklarına alın .
-
Üzerlerine salça sostan ve sarımsaklı yoğurt gezdirin sıcak sıcak servis edin.
-
Arzuya göre pul biber serpebilirsiniz.
-
Eğer mantı salça sos dökülmüş haliyle(soslamadanda) artarsa
hiç üzülmeyin ve sakın atmayın .
-
Daha sonra teflon veya yapışmaz bir tavada ısıtarak
çıtır çıtır hale getirin çok lezzetli oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder