SAC TAVA
Ellerine sağlık canım...
MALZEMELER
600 gr kuşbaşından daha küçük et(biz alırken sac tava için diye belirtiyoruz)
5-6 tene yeşil biber3 tane orta boy domates
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Küçük bir parça iç yağ
Yarım çay bardağının yarısı sıvıyağ
YAPILIŞI
İlk olarak bir kaç tane taştan ocağımızı hazırlıyoruz tabi ki mangalda olur ama biz yükünü taşımayı sevmiyoruz piknik yaptığımız yerler ocak kurmaya müsait olunca mangala gerek kalmıyor.Yok ben dışarı çıkmıcam ama bu lezzeti evde yapmak istiyorum diyorsanız evde ocakta da olur kışın mecburen ocakta yapıyoruz bizde.
Ocağı hazırladık ateşi yaktık.Sacı üzerine koyup ısıtıyoruz.Isınan saca küçük doğranmış iç yağını koyuyor ve eritiyoruz(iç yağ koymaya bilirsiniz ama etin hem yumuşak pişmesini sağlıyor hemde lezzetlendiriyor.Böyle yemeklerde sık sık pişmediğine göre azcık koymaktan bişeycik olmaz bence)Yağ eriyince etleri koyuyoruz.Etler suyunu salıp çekince biberleri ekliyoruz.Sıvıyağıda ekliyoruz.Biberler kavrulunca domateslerle etin ve biberlerin etrafını güzelce çeviriyoruz.Burdaki amaç domateslerin yavaş yavaş sulanıp lezzetini ete ve biberlere bırakmasıymış .Domatesler pişince en son sarımsakları da küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.Toz biberi ve tuzunu da ekleyip bir iki tıklatıp servis ediyoruz.
NOT; Aynı işlemleri tavuk etiyle de yapabilirsiniz.Tavuk eti de oldukça lezzetli oluyor.
YAPANLARA AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder