PORSİYONLUK MİNİK PASTACIKLAR
Konu pasta olunca beni fazlasıyla kendine çekiyor.Porsiyonluk minik
pastacıklar çok hoşunuza gidecek…
PORSİYONLUK MİNİK
PASTACIKLAR
-
4 tane yumurta
-
4 yemek kaşığı
sıcak su
-
2 kahve fincanı
toz şeker
-
1 su bardağı
buğday nişastası
-
Yarım su
bardağından biraz fazla un
-
1 paket kabartma
tozu
-
1 tatlı kaşığı
kakao
-
1 paket
krem şanti (kutuda 2 paket oluyor birini kullanıyoruz)
-
Dilediğiniz pasta
süslemesini kullanabilirsiniz
YAPILIŞI
-
4 yumurtayı 4
kaşık sıcak suyla 3 dk çırpıyoruz.
-
Toz şekeri
ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz.
-
Nişasta, un ve
kabartma tozunu elek ya da ince süzgece koyup yavaş yavaş eleyerek yumurtalara
ekliyoruz.
-
Burada dikkat
edilmesi gereken yer yumurtaların büyüklüğüne göre alacağı un ve nişasta
miktarı değişiyor.
-
Tahin kıvamında
olunca kalsa bile unlu karışımı eklemeyin.
-
Kek hamurundan 1
kepçe küçük bir kaba ayırın ve kakaoyu ekleyin.İyice yedirin.Kakaolu karışım
mutlaka katılaşacaktır bir kaşık kadar süt veya su ile kıvamını açın.
-
Daha sonra
kakaolu hamuru sıkma torbasına koyun.
-
Fırın tepsisine
yağlı kağıt serin.
-
Kakaolu karışımı
gönlünüzce gezdirin(abartıp manzara resmi bile çizebilirsinizJ çünkü mutfak sizin
malzeme sizin sevdiklerinize sürpriz yapmak elinizdeJ).
-
Kakaolu hamuru
bitirince kek hamurunu dikkatlice tepsiye dökün.
-
175 dereceli
fırında 7 dk kadar pişirin .Fazla tutmayın kurur.
-
Çıkan kekin
üzerine hemen bir yağlı kağıt daha serin ve elinizle düzeltin.
-
Soğuyunca yağlı
kağıdı alın.
-
Keki alttaki
yağlı kağıttan da dikkatlice ayırın.
-
İstediğiniz büyüklükte
dilimleyin.
-
Kremşantiyi çırpın ya da dilediğiniz pasta kremasını kullanın .
-
Kremayı keklerin
desensiz tarafına sürüp rulo yapın.
-
İstediğiniz gibi
süsleyip servis edin.
-
Ben süslemede
meyveli sos ve çikolata kullandım.
Bu da ilk denememden kalan resim
Yorumlar
Yorum Gönder