KIZARTMA TURŞUSU

HEM KIZARTMA HEM DE TURŞU ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET.SİZ DE DENEYİN DERİM…

                     MALZEMELER
-          4 kilo top patlıcan
-          6 kilo salçalık kırmızı biber
-          3 kilo yeşil biber (isteğe göre acı kullanılabilir)
-          Büyük bir baş sarımsak
-          8 tane aspirin
-          1 su bardağına yakın iri turşuluk tuz
-          1 su bardağı üzüm sirkesi
-          2 yemek kaşığı limon tuzu
               YAPILIŞI
-          Bütün sebzeleri yıkayın ve kurutun.
-          Kırmızı biberleri közlemek üzere fırına verin ya da mahalle fırınına yollayın.
-          Patlıcanları elma dilimi olarak dilimleyin.İsterseniz ortadan bi daha kesin ben öyle        yaptım.
-          Biberleri de patlıcanlara yakın büyüklükte doğrayın.
-          Gelelim kızartma işlemine büyük bir tencereye (ben 10lt kapasiteli tenceremi    kullandım) 1,5 lt kadar sıvıyağ koyun .
-          İyice ısınınca patlıcanları kızartın.
-          Sonra biberleri de kızartın.
-          Kızartma işlemi devam ederken közlenen kırmızı biberlerin çekirdeklerini ve  kabuklarını temizleyin ve doğrayın.
-          Kızaran ve közlenen bütün malzemeyi büyükçe bir kaba koyun.
-          Sarımsakları soyun ve ekleyin.
-          Sirkeyi,tuzu,limon tuzunu ve aspirinleri bir kapta  tuz eriyene kadar  karıştırın .
-          Sirkeli karışımı diğer malzemelerin üzerine dökün ve bütün malzemeyi iyice  harmanlayın.
-          Temiz ve kuru kavanozlara doldurun.
-          Kavanozlara sıkı sıkı doldurduğunuz turşuya en son 1 er kaşık zeytinyağı gezdirin ve  kavanozları sıkı sıkı kapatın.
NOT; kavanoz kapakları mutlaka kaynatılmalı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)