KIZARTMA TURŞUSU
HEM KIZARTMA HEM DE
TURŞU ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET.SİZ DE DENEYİN DERİM…
MALZEMELER
-
4 kilo top
patlıcan
-
6 kilo salçalık
kırmızı biber
-
3 kilo yeşil
biber (isteğe göre acı kullanılabilir)
-
Büyük bir baş
sarımsak
-
8 tane aspirin
-
1 su bardağına
yakın iri turşuluk tuz
-
1 su bardağı
üzüm sirkesi
-
2 yemek kaşığı
limon tuzu
YAPILIŞI
-
Bütün sebzeleri
yıkayın ve kurutun.
-
Kırmızı
biberleri közlemek üzere fırına verin ya da mahalle fırınına yollayın.
-
Patlıcanları
elma dilimi olarak dilimleyin.İsterseniz ortadan bi daha kesin ben öyle yaptım.
-
Biberleri de
patlıcanlara yakın büyüklükte doğrayın.
-
Gelelim kızartma
işlemine büyük bir tencereye (ben 10lt kapasiteli tenceremi kullandım) 1,5 lt
kadar sıvıyağ koyun .
-
İyice ısınınca
patlıcanları kızartın.
-
Sonra biberleri
de kızartın.
-
Kızartma işlemi
devam ederken közlenen kırmızı biberlerin çekirdeklerini ve kabuklarını
temizleyin ve doğrayın.
-
Kızaran ve
közlenen bütün malzemeyi büyükçe bir kaba koyun.
-
Sarımsakları
soyun ve ekleyin.
-
Sirkeyi,tuzu,limon
tuzunu ve aspirinleri bir kapta tuz eriyene kadar karıştırın .
-
Sirkeli karışımı
diğer malzemelerin üzerine dökün ve bütün malzemeyi iyice harmanlayın.
-
Temiz ve kuru kavanozlara
doldurun.
-
Kavanozlara sıkı
sıkı doldurduğunuz turşuya en son 1 er kaşık zeytinyağı gezdirin ve kavanozları
sıkı sıkı kapatın.
NOT; kavanoz kapakları mutlaka kaynatılmalı.
Yorumlar
Yorum Gönder