KABAKLI BÖREK
MALZEMELER
-
3 tane yufka
-
3 tane orta boy
kabak
-
100 gr beyaz
peynir
-
1 orta boy kuru
soğan
-
Biraz dereotu
SOSU İÇİN
-
1 su bardağı süt
-
1 su bardağı
yoğurt
-
Yarım su bardağı
sıvıyağ
-
2 tane yumurta
YAPILIŞI
-
İlk olarak kuru
soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz.
-
Soğan kavrulurken
kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz.
-
Kabakların üzerine
kavrulan soğanı,peyniri,dereotunu ekleyip harcı hazırlıyoruz.
-
Derin bir kapta
sos malzemelerini iyice çırpıyor ve sosu da hazır ediyoruz.
-
Yağlanmış fırın
tepsisine yufkanın birini seriyoruz
-
Sostan bir kepçe
kadar gezdiriyoruz
-
Diğer yufkayı da dörde
bölüp birini seriyoruz sostan gezdirip iç harçtan her yerine gelecek şekilde
koyuyoruz.
-
Kalan yufkaları da
aynı şekilde yapıp en son kalan harcı sürüp 200 dereceli fırına sürüyoruz.
-
Kızarınca böreğimiz
hazırdır.
YAPANLARA AFİYET ŞİFA OLSUN…
NOT: Benim kullandığım yufkalar
oldukça büyüktü.3 tane yetti.Eğer kalın börek seviyorsanız artırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder