KABAKLI BÖREK

 ‘Bu iş kabak tadı verdi’ denir. Aslında kabağa ne kadar haksızlık edilir. Kabağın yemeğini de,dolmasını da çok severim.Artık böreğini de çok seviyorum ve baş tacım.Canım arkadaşımla fikrimiz geldi ve karşılıklı istişareler sonunda böyle bir börek çıktı .Yapılışı çoook mu çok basit ama lezzeti anlatılmaz yaşanır denir ya işte o tarzda.Bilenler vardır mutlaka ama hiç denemeyenler için ve yine de bilenler için J  tarif şöyle ;


                                      MALZEMELER
-          3 tane yufka
-          3 tane orta boy kabak
-          100 gr beyaz peynir
-          1 orta boy kuru soğan
-          Biraz dereotu
                             SOSU İÇİN
-          1 su bardağı süt
-          1 su bardağı yoğurt
-          Yarım su bardağı sıvıyağ
-          2 tane yumurta
                            YAPILIŞI
-          İlk olarak kuru soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz.
-          Soğan kavrulurken kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz.
-          Kabakların üzerine kavrulan soğanı,peyniri,dereotunu ekleyip harcı hazırlıyoruz.
-          Derin bir kapta sos malzemelerini iyice çırpıyor ve sosu da hazır ediyoruz.
-          Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın birini seriyoruz
-          Sostan bir kepçe kadar gezdiriyoruz
-          Diğer yufkayı da dörde bölüp birini seriyoruz sostan gezdirip iç harçtan her yerine gelecek şekilde koyuyoruz.
-          Kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp en son kalan harcı sürüp 200 dereceli fırına sürüyoruz.
-          Kızarınca böreğimiz hazırdır.
YAPANLARA AFİYET ŞİFA OLSUN…
NOT: Benim kullandığım yufkalar oldukça büyüktü.3 tane yetti.Eğer kalın börek seviyorsanız artırabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)