TOP POĞAÇALI PİZZA
İLK TARİFİMLE SİZLERLE BULUŞUYORUM ALLAHIM HAKKIMDA HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN
Gelelim tarifime
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
3-4 kaşık kadar erimiş tereyağı ( sıvıyağ ya da margarin de olur )
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya (42 gr ın yarısı )
Aldığı kadar un
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bi hamur elde edin.Mayalanması için ağzını kapatıp beklemeye alın.
Diğer Malzemeler
Aslında istediğiniz malzeme olur.Ben evdekilerin tercih ettiği şeyleri koyuyorum.
Sucuk,kaşar,domates,yeşil biber,zeytin,salam,biraz kekik ...isteğe göre malzemeler değişir,artar eksilir :) (artsın eksilmesin taşsın dökülmesin :) )
Kaşar hariç diğer malzemeleri istenilen büyüklükte doğrayın ve karıştırın .Sonra mayalanan hamurdan tepsinin büyüklüğüne göre kalın olmayacak kadar beze alın ve ister elinizle ister oklavayla açın ,yağlanmış tepsiyehamuru koyun, daha sonra hamurdan minik minik bezeler alın ,elinizle açın içine kaşar ve salamdan birer parça koyun ,top şeklinde yuvarlayıp tepsinin kenarına dizin ,ortaya 1 tatlı kaşığı salçayı azcık sulandırıp sürün ve diğer malzemeleri koyun ,üzerine yumurta sarısı sürün ,biraz susuam serpebilirsiniz.200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün puaçalar kızarınca çıkarıp rendelenmiş kaşar serpin 2 dk daha fırında tutup çıkarın .AFİYET OLSUN...
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
3-4 kaşık kadar erimiş tereyağı ( sıvıyağ ya da margarin de olur )
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya (42 gr ın yarısı )
Aldığı kadar un
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bi hamur elde edin.Mayalanması için ağzını kapatıp beklemeye alın.
Diğer Malzemeler
Aslında istediğiniz malzeme olur.Ben evdekilerin tercih ettiği şeyleri koyuyorum.
Sucuk,kaşar,domates,yeşil biber,zeytin,salam,biraz kekik ...isteğe göre malzemeler değişir,artar eksilir :) (artsın eksilmesin taşsın dökülmesin :) )
Kaşar hariç diğer malzemeleri istenilen büyüklükte doğrayın ve karıştırın .Sonra mayalanan hamurdan tepsinin büyüklüğüne göre kalın olmayacak kadar beze alın ve ister elinizle ister oklavayla açın ,yağlanmış tepsiyehamuru koyun, daha sonra hamurdan minik minik bezeler alın ,elinizle açın içine kaşar ve salamdan birer parça koyun ,top şeklinde yuvarlayıp tepsinin kenarına dizin ,ortaya 1 tatlı kaşığı salçayı azcık sulandırıp sürün ve diğer malzemeleri koyun ,üzerine yumurta sarısı sürün ,biraz susuam serpebilirsiniz.200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün puaçalar kızarınca çıkarıp rendelenmiş kaşar serpin 2 dk daha fırında tutup çıkarın .AFİYET OLSUN...
.....
YanıtlaSilgüzell
YanıtlaSil