TELLİ BABA TATLISI
BU TATLIYI BAŞKA TARİFLE YAPTIM AMA HİİİİİİÇ GÜZEL OLMADI.DEĞİŞTİREREK YAPTIM MUHTEŞEM OLDU. ŞİDDETLE TAVSİYEMDİR.
MALZEMELER
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
200 gr kadar kadayıf
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak şerbetini hazırlayalım şekeri ve suyu tencereye koyup şeker iyice eriyene kadar karıştırın(şekerlememesi için öğrendiğim ilk püf :) ) kaynamaya başlayınca ortaya yakın ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde ( buda 2. püf % 100 tutuyor ) 15 dk kaynatın limonu ekleyip altını kapatın.
Şimdi iç malzemeyi hazırlayalım .Kadayıfı ufak ufak doğrayın yada benim yaptığım gibi dondurucuya koyun buzlu buzlu elinizle ufalayın daha kolay oluyor.Tavaya kadayıfı ,yağı , ekleyin ve resimdeki gibi karıştırarak kavurun ,başından ayrılmayın yanabilir. Kavrulunca cevizini ekleyin soğumaya bırakın.
Hamuru için malzemeleri karıştırın ,unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bi hamur elde edin
hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avcunuzda açın ve kadayıflı içten doldurun.
Kenarlardan yavaşça büzerek kapatın,tepsiye dizin .Bu arada farelere dikkat!!! emekleriniz boşa gitmesin
Bu ölçüden tam bir tepsi çıkıyor.200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti dökün.
AFİYET OLSUN....
Yorumlar
Yorum Gönder