KAYSERİ YAĞLAMASI


BLOG AÇTIĞIM GÜNDEN BERİ GÖREN HERKESİN _Sizin yağlamayı mutlaka yap ve yayınla_ dediği,GÖRÜNÜŞÜ AĞIZ SULANDIRAN, LEZZETİ AKIL DAĞITAN,LAHMACUN GİBİ GÖRÜNÜP AĞIZDA BAMBAŞKA TAD BIRAKAN ,CANIM MEMLEKETİM KAYSERİMİN YAĞLAMASI :)

                                                    MALZEMELER
      Aslında hamuru için ölçü vermek bu yemek için pek de doğru olmaz ama şöyle anlatmaya çalışayım:
Su,maya,tuz ve undan oluşan bi hamur hazırlayın.Mayalanmaya bırakın
                                                       
KIYMALI SOS İÇİN
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
3 yeşil biber
3 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
YAPILIŞI
Soğanı doğrayın sıvıyağda kavurun .
Kıymayı ekleyin biraz kavrulunca doğranmış yeşil biberi ekleyin.
Kıyma suyunu çekince salçaları ekleyin iyice kavurun.
Sonra doğranmış domatesleri ekleyin 
Domatesler pişince yarım çay bardağı kadar su ekleyin (kıvamınını sürülebilir yapması için gerekli).
5 dk kadar kaynasın altını kapatın.
Mayalanan hamurdan cevizden büyük bezeler alın pasta tabağından biraz büyük açın


teflon tavada ya da sacda arkalı önlü pişirin( bu aşamada bana destek olan oğluşlarıma teşekkür ederim.)
Bütün hamurları bu şekilde pişirin.
En önemli kısma geldik


bir kat pişen hamura (şebit diyoruz kendilerine :) ) bir kaşık kadar kıymayı sürün.Üst üste bu şekilde koyun 5-6 kat olunca ki tavsiyemdir fazla üst üste koymayın hamurlaşabilir.Keskin bir bıçakla 4'e bölün sarımsaklı yoğurtla servis tabaklarına bölüm bölüm servis edin.Kayserili olmayan bu lezzeti sonradan tanıyan ve özel yemekler kategorisine koyanların olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.AFİYET ŞİFA OLSUN


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)