RULOKAT POĞAÇA

Ahh bu hamur işleri ne de çok seviyorum sizleri J başıma çok dert açsanızda vazgeçmeyeceğim sizi yapmaktan ve yemekten .İşte sizlere çoook lezzetli bir puaça tarifi .Çok araştırdım bu şekilde yapanı hiç görmedim .Varsa gören söylesin.Hem kat kat hem rulo kısacası tarifi bana ait muhteşem lezzet…RULOKAT POĞAÇA  Buyurun tarifime ;



                                     MALZEMELER
-         2 su bardağı ılık süt
-         1 çay bardağı ılık su
-         Yarım çay bardağı sıvıyağ
-         2 yumurta
-         2 tatlı kaşığı şeker
-         1 tatlı kaşığı tuz
-         Arasına beyaz peynir ve 2-3 kaşık tereyağı
-         Yarımdan fazla 1 den az paket yaşmaya

-         Aldığı kadar un 
                     YAPILIŞI
-         Süt,su,yumurtaların akları,sıvıyağ,maya ve şekeri iyice karıştırın.
-         Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın tuzunu da ekleyin.
-         Un miktarını kontrollü kullanın
-         Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin .
-         Mayalanması için ılık bir ortamda 15 dk kadar bekletin.
-         Mayalanan hamuru 2 ye bölün.
-         İlk hamuru yarım cm olacak kadar açın.
-         Erimiş tereyağının yarısını heryerine sürün.
-         Fotodaki gibi tam ortasından bir delik açın ve deliği hem büyüterek hemde hamuru rulo yaparak kıvırın.

-          
-         Karşılıklı yerlerinden 2 ye ayırın.

-         Fotodaki gibi gül böreği şeklinde kıvırıp buzdolabında ya da üzerini kapatarak _artık havalar soğudu –balkonda 10 dk tereyağının donmasını sağlayın.


-         Tekrar tezgahta yarım cm kadar açın ,1 kaşık tereyağını gezdirin,peynirini serpin,rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin .
-         Tepsinin üzerini streç film ya da başka bir tepsi ile kapatıp 20 dk tepsi mayası için bekletin.Bu aşama uzun gelebilir ama puf puf    kabarmış puaçalar için iyidir.      
-         Tepside mayalanan puaçalara yumurta sarısını sürün.
-         200 dereceli önceden ısınmış fırına sürün kızarana kadar pişirin.
-         Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın.

-         Davet sofralarınızda çok dikkat çekecek yumuşacık puaçalarınızı afiyetle yiyin ve yedirin .     Rabbim afiyet şifalar versin….




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)