RULOKAT POĞAÇA
Ahh bu hamur işleri ne de çok seviyorum
sizleri J
başıma çok dert açsanızda vazgeçmeyeceğim sizi yapmaktan ve yemekten .İşte
sizlere çoook lezzetli bir puaça tarifi .Çok araştırdım bu şekilde yapanı hiç
görmedim .Varsa gören söylesin.Hem kat kat hem rulo kısacası tarifi bana ait
muhteşem lezzet…RULOKAT POĞAÇA Buyurun tarifime
;
MALZEMELER
-
2 su bardağı ılık süt
-
1 çay bardağı ılık su
-
Yarım çay bardağı sıvıyağ
-
2 yumurta
-
2 tatlı kaşığı şeker
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
Arasına beyaz peynir ve 2-3 kaşık tereyağı
-
Yarımdan fazla 1 den az paket yaşmaya
-
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
-
Süt,su,yumurtaların akları,sıvıyağ,maya ve
şekeri iyice karıştırın.
-
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya
başlayın tuzunu da ekleyin.
-
Un miktarını kontrollü kullanın
-
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde
edin .
-
Mayalanması için ılık bir ortamda 15 dk
kadar bekletin.
-
Mayalanan hamuru 2 ye bölün.
-
İlk hamuru yarım cm olacak kadar açın.
-
Erimiş tereyağının yarısını heryerine
sürün.
-
Fotodaki gibi tam ortasından bir delik açın
ve deliği hem büyüterek hemde hamuru rulo yaparak kıvırın.
-
-
Karşılıklı yerlerinden 2 ye ayırın.
-
Fotodaki gibi gül böreği şeklinde kıvırıp buzdolabında
ya da üzerini kapatarak _artık havalar soğudu –balkonda 10 dk tereyağının
donmasını sağlayın.
-
Tekrar tezgahta yarım cm kadar açın
,1 kaşık tereyağını gezdirin,peynirini serpin,rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde dilimleyip
yağlanmış tepsiye dizin .
-
Tepsinin üzerini streç film ya da başka bir
tepsi ile kapatıp 20 dk tepsi mayası için bekletin.Bu aşama uzun gelebilir ama
puf puf kabarmış puaçalar için iyidir.
-
Tepside mayalanan puaçalara yumurta
sarısını sürün.
-
200 dereceli önceden ısınmış fırına sürün
kızarana kadar pişirin.
-
Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın.
-
Davet sofralarınızda çok dikkat çekecek
yumuşacık puaçalarınızı afiyetle yiyin ve yedirin . Rabbim
afiyet şifalar versin….
Yorumlar
Yorum Gönder