KÖFTE-İ ŞAHANE

Köfte-i Şahane adını canım arkadaşım koydu .Aslında adı Sultanın Gözdesi imiş.Bir yemek programında görmüştüm.Tabii tariflle biraz oynamak ve evdeki malzemelerle yapmak olmazsa olmaz olunca adı da değişti. Lezzetiyle görüntüsüyle komşulardan da tam not alan Köfte-i Şahane  şöyle yapılıyor;
                                                      



                            MALZEMELER
-          300 gr yağlı kıyma
-          3 tane tavuk göğüs eti
-          1 tane közlemelik kırmızı biber
-          2-3 diş sarımsak
-          Biraz tane karabiber
-          Tuz,kekik, toz kırmızı biber
Sosu İçin;
-          1/2yemek kaşığı domates salçası
-          1 tatlı kaşığı tereyağ
                    YAPILIŞI
-          Tavuk göğüs etlerinin 1’ini ayırın ve diğerlerini ince fletolar halinde dilimleyin.
-          Yaklaşık 1 göğüs etini 3-4 dilim yapın.
-          Streç film arasına koyun ve iyice inceltin.streçfilm çok ince olduğundan ben üzerine bir bez sererek incelttim.


-          İncelttiğiniz göğüs etlerini başka bir streçfilme uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde serin.
-          Tane karabiberi çekerek tavuk etlerinin üzerine serpin birazda tuz ekleyin
-          Diğer tarafta robota kıymayı,kalan göğüs etini kırmızı biberi baharatları ekleyin robottan geçirin
-          Tuzunu da ekleyin ve köfte harcını incelttiğiniz tavuk etlerinin bir ucuna koyun.

-          Streç yardımıyla rulo şeklinde sıkı sıkı sarın.
-          Streci çekin ve ruloyu yağlı kağıda çıkarın sıkı sıkı sarın.
-          İki ucunu şeker paketi gibi kıvırın.

-          Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürün yaklaşk 40-45 dk sonra pişecektir.
Aslında pişme süresi vermem doğru olmayabilir çünkü fırından fırına değişir,kısaca güzel kokular etrafı sarmışsa pişmeye yakın demektir...
-          Çıkardığınız köfteyi yağlı kağıttan ayırın ve 10 dk kadar fırında kızartın ,dilimleyin ve tereyağında kavurduğunuz ve yarım çay bardağı suyla açığınız salça sosu gezdirin.
                                     Afiyet şifa olsun….
-           

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR (SUSUZ)

KAYSERİ USULÜ GÜVEÇ

Köpek Şeklinde Poğaça(Doğum günü tarifleri)