KÖFTE-İ ŞAHANE
Köfte-i Şahane adını
canım arkadaşım koydu .Aslında adı Sultanın Gözdesi imiş.Bir yemek programında
görmüştüm.Tabii tariflle biraz oynamak ve evdeki malzemelerle yapmak olmazsa
olmaz olunca adı da değişti. Lezzetiyle görüntüsüyle komşulardan da tam not alan Köfte-i
Şahane şöyle yapılıyor;
MALZEMELER
-
300 gr yağlı
kıyma
-
3 tane tavuk
göğüs eti
-
1 tane
közlemelik kırmızı biber
-
2-3 diş sarımsak
-
Biraz tane
karabiber
-
Tuz,kekik, toz
kırmızı biber
Sosu İçin;
-
1/2yemek kaşığı
domates salçası
-
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
-
Tavuk göğüs
etlerinin 1’ini ayırın ve diğerlerini ince fletolar halinde dilimleyin.
-
Yaklaşık 1 göğüs
etini 3-4 dilim yapın.
-
Streç film
arasına koyun ve iyice inceltin.streçfilm çok ince olduğundan ben üzerine bir
bez sererek incelttim.
-
İncelttiğiniz
göğüs etlerini başka bir streçfilme uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde
serin.
-
Tane karabiberi
çekerek tavuk etlerinin üzerine serpin birazda tuz ekleyin
-
Diğer tarafta
robota kıymayı,kalan göğüs etini kırmızı biberi baharatları ekleyin robottan
geçirin
-
Tuzunu da
ekleyin ve köfte harcını incelttiğiniz tavuk etlerinin bir ucuna koyun.
-
Streç yardımıyla
rulo şeklinde sıkı sıkı sarın.
-
Streci çekin ve
ruloyu yağlı kağıda çıkarın sıkı sıkı sarın.
-
İki ucunu şeker
paketi gibi kıvırın.
-
Önceden
ısıtılmış 180 dereceli fırına sürün yaklaşk 40-45 dk sonra pişecektir.
Aslında pişme süresi vermem doğru olmayabilir çünkü fırından fırına değişir,kısaca güzel kokular etrafı sarmışsa pişmeye yakın demektir...
-
Çıkardığınız
köfteyi yağlı kağıttan ayırın ve 10 dk kadar fırında kızartın ,dilimleyin ve tereyağında kavurduğunuz ve yarım çay bardağı suyla
açığınız salça sosu gezdirin.
Afiyet şifa olsun….
-
Yorumlar
Yorum Gönder